Wie zijn wij?

Waar staan wij voor?
Het Stedelijk Orkest Kampen is een vereniging die een harmonie uitstraalt tussen plezier en kwaliteit en dit op een onderscheidende, innovatieve wijze uit aan het publiek. We doen alles net even ‘een tikje anders’. Vier kernwoorden die onze vereniging beschrijven zijn:
* Onderscheidend – we willen vooroplopen in vernieuwende presentaties (innovatief)
* Plezier – het plezier dat wij hebben in muziek maken willen we zichtbaar uitstralen naar ons publiek
* Kwaliteit – we willen kwaliteit uitstralen in zowel de muziek als de verschillende uitingen van onze organisatie
* Samen – samen bereik je meer dan alleen! Dit geldt voor onze leden onderling, maar ook voor alle betrokken partijen.

Harmonieorkest:

Wij zijn een harmonieorkest; dat wil zeggen dat er naast koperen blaasinstrumenten ook houtinstrumenten in het orkest zitten. Ons orkest bestaat uit de volgende instrumenten: Trompet, Hoorn, Bariton/Euphonium, Bas, Trombone, Klarinet, Dwarsfluit, Saxofoon, Hobo, Drumstel en Percussie.

Ons harmonieorkest bestaat uit een groot aantal spelers met B-niveau/-diploma, aangevuld met een mooi aantal C-spelers. Wil je als speler meer uitdaging? Dan is er vaak een mogelijkheid voor een solo of wordt er een speciaal ensemble samengesteld. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die het kan en wil de mogelijkheid krijgt om te schitteren met een solo. Wij stimuleren elkaar om het beste in jezelf naar boven te halen.

Muziek:

Het thema van onze concerten bepaalt de muziek. We spelen veelal lichte muziek, maar als het thema het toelaat wordt het regelmatig aangevuld met de bekende klassieke werken of andere gemakkelijk in het gehoor liggende werken.

Optredens/concerten:

Gemiddeld geven wij twee keer per jaar een themaconcert met een keer in de 2 à 3 jaar een extra groot themaconcert voor de gehele vereniging. Een themaconcert is voor ons meer dan het spelen van muziek in een bepaald thema; het gaat om het totale plaatje. Hierbij zijn de locatie en aankleding belangrijke onderdelen. Daarnaast werken wij regelmatig samen met dansgroepen, zangers/zangeressen, acrobathiek en theater. Alles voor een spectaculair geheel!

Naast de themaconcerten werken we regelmatig mee aan bijzondere evenementen als Kerstvieringen en de jaarlijkse dodenherdenking. Ook geven we zo nu en dan een concert in een verpleeghuis.

Wil je meer weten over onze optredens/concerten: KLIK HIER (hierbij kom je bij Projecten uit)

Concertzaal:

We hebben een eigen zaal omgebouwd tot kleine theaterzaal. Dit geeft de mogelijkheid om kleinere sfeervolle concerten (ook voor de jeugd) neer te zetten.

Sfeer:

Wij zijn een gezellige hechte vereniging met veel actieve leden die allemaal hun steentje bijdragen om de vereniging draaiende te houden. We zijn betrokken bij elkaar maar staan ook zeker open voor nieuwe mensen. Nieuwe leden worden snel opgenomen in de groep. We organiseren regelmatig activiteiten of drinken na afloop van de repetitie nog even wat met elkaar. Naast de vaste activiteiten als de Nieuwjaarsborrel en de ‘Jubileumnach’ (26 april) organiseert de activiteitencommissie zo nu en dan een gezellige feestavond (al of niet in thema).

Geschiedenis:

We zijn ooit gestart als beroepsorkest. Inmiddels zijn we een levendige moderne vereniging met toch meer dan 175 jaar geschiedenis.  

Wil je meer weten over onze geschiedenis: KLIK HIER